| ||||||||
|
|
۱۳۹۰ آبان ۳, سهشنبه
جایزه 100 هزار دلاری یک مبلغ سعودی برای اسارت نظامیان صهیونیستی
سید حسن نصر الله: مبادله اسرای فلسطینی یک پیروزی کامل بود
[ 25/10/2011 - 11:18 ق.ظ ] |
|
بیروت ـ مرکز اطلاع رسانی فلسطین
دبیر کل جنبش حزب الله لبنان تاکید کرد که مبادله اسرای فلسطینی با گلعاد شالیت نظامی صهیونیستی اسیر گروه های مقاومت فلسطین در نوار غزه یک پیروزی بزرگ برای مقاومت بود. به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع لبنانی، سید حسن نصر الله تصریح کرد که «به اسارت گرفتن شالیت و حفظ وی در اسارت به مدت 5 سال، کار بزرگی است و البته پایداری ملت فلسطین به ویژه در باریکه غزه نیز ستودنی است.» نصر الله خاطر نشان کرد که «رهبران جنبش مقاومت اسلامی "حماس" مقاومت زیادی در مساله مبادله از خود نشان دادند و در نهایت توانستند شروط خود را بر دشمن صهیونیستی تحمیل کنند و در نتیجه این یک پیروزی بزرگ و کامل است که باعث ترویج فرهنگ مقاومت می شود.» وی افزود:«از زمانی که مقاومت لبنان و فلسطین توجه خود را بر روی مساله اسرا معطوف کردند، در واقع سعی در بر تاکید بر روی این مساله را داشتند که ما عرب ها و مسلمانان ارزش زیادی برای اسرای خود و حتی اجساد شهدا قائل هستیم.» این رهبر بزرگ مقاومت در بخش دیگری از سخنان خود درباره برخی شایعات مبنی بر تغییر مقر دفتر سیاسی جنبش حماس از دمشق و انتقال به کشور دیگر اظهار داشت که «به نظر من، نه حماس چنین برنامه ای دارد و نه سوریه چنین درخواستی مطرح کرده است. مبادله اسرا یک اقدام لازم در وضعیت کنونی بود و تحقق آن ارتباطی به مسائل و تحولات سیاسی برهه کنونی نداشت.» وی درباره مساله مراجعه طرف فلسطینی به سازمان ملل متحد و درخواست به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین در این سازمان که با تهدید کاخ سفید مبنی بر استفاده از وتو علیه آن مواجه شده است، گفت:«وتوی آمریکا همیشه حاضر است و فکر نمی کنم که شورای امنیت کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد؛ چرا که این طرح با وتوی آمریکا مواجه خواهد شد، اما احتمال دارد که این طرح در مجمع عمومی سازمان ملل رای بیاورد.» نصر الله تصریح کرد که تحولات کنونی منطقه به نفع مساله فلسطین است و رژیم صهیونیستی روز به روز ضعیف تر و سست تر می شود و در حال حاضر، روزنه های امید زیادی به روی ملت فلسطین و باز پس گیری سرزمین و مقدسات اشغال شده آن باز شده است. دبیر کل جنبش حزب الله لبنان در پایان تاکید کرد که «رژیم صهیونیستی نخستین عامل تهدید در منطقه است و پروژه آمریکایی در مرحله دوم قرار دارد و در عین حال، تلاش های متعددی برای احیای پروژه خاورمیانه جدید که قبلا شکست خورده بود، آغاز شده است و مشکل اینجاست که خاورمیانه جدید مبتنی بر تقسیم منطقه به کشورهای مختلف بر اساس قبایل و نژاد ها و به عبارت دیگر، تشکیل کشورهای متخاصم و متنازع در منطقه با هدف حفظ "اسرائیل" به عنوان تنها طرف مقتدر در منطقه است که این تهدیدی برای منطقه به شمار می رود. این تهدید متوجه تمامی مسلمانان و مسیحیان و دیگر ملت های منطقه است.» |
|
۱۳۹۰ مهر ۲۰, چهارشنبه
مشعل: 1027 اسیر زن و مرد در مقابل شالیت آزاد می شوند
اظهارات رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس پیرامون مبادله اسرا؛ |
[ 12/10/2011 - 12:51 ق.ظ ] |
|
دمشق ـ مرکز اطلاع رسانی فلسطین
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس با اشاره به توافق مبادله اسرا میان این جنبش و رژیم صهیونیستی که با میانجیگری طرفین مصری و آلمانی صورت گرفت، خاطر نشان کرد که 1027 اسیر مرد و زن فلسطینی در قبال تحویل گلعاد شالیت به دولت عبری آزاد خواهند شد. به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خالد مشعل امشب (سه شنبه 11/10/2011) خاطر نشان کرد که قرارداد مبادله اسرا در دو مرحله انجام خواهد شد که در مرحله اول آن 450 اسیر طی یک هفته آینده آزاد خواهند شد و مرحله دوم این مبادله نیز دو ماه پس از اجرای مرحله اول اجرا خواهد شد و در قالب آن 550 نفر از اسرای فلسطینی باقی مانده در زندان های صهیونیستی آزاد خواهند شد. وی با اشاره به اینکه تمامی 27 اسیر زن فلسطینی مشمول این مبادله هستند، تاکید کرد که هیچ اسیر زن فلسطینی در زندان های "اسرائیل" باقی نخواهد ماند و در مرحله اول این مبادله، 315 نفر از اسرای محکوم به حبس های طولانی مدت آزاد خواهند شد. این رهبر برجسته فلسطینی همچنین اظهار داشت که ما در این مبادله تلاش کردیم که اسرای مشمول مبادله از تمامی مراحل و مناطق شامل کرانه باختری و باریکه غزه و قدس اشغالی و اراضی 48 و جولان و فلسطینیان مقیم کشورهای خارجی باشند و این مساله نشانگر وحدت وطن و ملت فلسطینی است و این قرارداد اعلام می کند که ملت فلسطین در داخل و خارج یکپارچه هستند و همچنین باعث وحدت بیشتر ملت از طریق آزادی اسرای تمامی گروه ها می شود. مشعل این قرارداد مبادله را یک دستاورد ملی همگانی توصیف کرد و گفت:« به برادران خود در تشکیلات خودگردان فلسطین و دیگر گروه های فلسطینی در داخل و خارج می گویم که این دستاورد باعث افتخار همه ماست و ما باید خود را برای دستاوردهای دیگر در راستای پروژه ملی آزادی خواهی خود آماده کنیم.» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در بخش دیگری از این اظهارات خود به خوشحالی آمیخته با درد و اندوه ملت فلسطین اشاره کرد که نتوانسته است تمامی اسرای فلسطینی را از زندان ها آزاد کند. وی افزود «این توافق به راحتی به دست نیامده است و ما برای تحقق آن وارد جنگ های سختی شده ایم و هر چند که تحقق آن چند سال به تاخیر افتاد، اما در نهایت اراده ملت فلسطین به پیروزی رسید.» وی وعده تداوم تلاش برای آزادی تمامی اسرای فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی را داد و گفت:« مقاومت مسائل غیرممکن را ممکن خواهد ساخت تا بتواند تمامی اسرا را آزاد کند و هر کسی بتواند 1027 اسیر را آزاد کند، خواهد توانست 7 هزار اسیر را نیز آزاد کند.. من به مادران و پدران و همسران و خانواده های اسرا که همچنان چشم به راه عزیزانشان هستند، اطمینان می دهم همان طوری که اکنون گروهی از ملت و امت ما با آزادی این اسرا شاد و خوشحال می شوند، شما هم به حول و قوه الهی در آینده نزدیک طعم خوشحالی را خواهید چشید.» مشعل در پایان، تحقق این مبادله را به گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس و تمامی گروه های مقاومت که در عملیات اسارت گلعاد شالیت نقش داشتند، تبریک گفت و تاکید کرد که «هر کس توانسته باشد این مبادله را به نتیجه برساند، می تواند سرزمین فلسطین را نیز آزاد کرده و زمینه تحقق حق بازگشت و یکپارچگی ملت فلسطین و وحدت کلمه آن و نیز تشکیل مرجعیت فلسطینی را فراهم کند.» |
۱۳۹۰ مهر ۱۷, یکشنبه
در بیانیه کمیسیون سازمانهای مردم نهاد صورت گرفت: حمایت سازمانهای مردمنهاد از طرح راهپیمایی بینالمللی به سمت بیتالمقدس
حمایت سازمانهای مردمنهاد از طرح راهپیمایی بینالمللی به سمت بیتالمقدس
دوشنبه 11 مهر 1390 ساعت 22:05
سازمانهای مردم نهاد شرکت کننده در پنجمین کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه بیانیهای صادر کردند. در این بیانیه با حمایت از بیانات رهبر معظم انقلاب در افتتاحیه کنفرانس بر فلسطین از نهر تا بحر تاکید کردند. سازمانهای مردم نهاد ضمن پافشار بر حق بازگشت آوارگان به سرزمینهای خود از طرح راهپیمایی بینالمللی در ۳۰ مارس ۲۰۱۲ حمایت کردند.
متن کامل این بیانیه بدین شرح است
بسم الله الرحمن الرحیم
بیانیه کمیسیون سازمان های مردم نهاد
پنجمین کنفر انس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین
موضوع فعالیت : با اولویت حق بازگشت آوارگان فلسطینی
سازمان های مردم نهاد شرکت کننده در پنجمین اجلاس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در تاریخ ۹۰/۷/۱۰ مطابق با ۲۰۱۱/۱۰/۲ نشست خود را برگزار کرد و با تاکید بر اینکه آواره شدن بخشی از جامعه فلسطینی نتیجه طبیعی سیاست های استعمار اسکانی رژیم صهیونیستی است ، بنابراین حل بحران آوارگان فلسطینی مهمترین مولفه حل بحران فلسطین به شمار می آید به ویژه که اکثریت جامعه فلسطینی در آوارگی به سر می برد.
همچنین با تاکید بر اینکه مقاومت مهمترین محور فضا ساز برای فعالیت های حقوقی و مدنی است و اینکه در ۶۳ سال گذشته کار جدی انجام نگرفته و اخیرا در روز نکبت و روز نکسه آوارگان اراده خود را در راه بازگشت به سرزمین های اشغالی تجلی داده ، ضمن اعلام حمایت از تداوم مقاومت در ابعاد و نظامی ، سیاسی و مدنی توصیه های ذیل را اعلام می دارد:
۱ – حق بازگشت حقی ثابت و تاریخی است و به هیچ وجه قابل چانه زنی و چشم پوشی نیست و با اشغال و آواره سازی و گذشت زمان ، از بین نمی رود.
۲ – حق بازگشت متعلق به تک تک افراد و جوامع فلسطینی است و سلطه فلسطینی و یا هیچ کس دیگری نمی تواند از سوی آنها این حق را در معرض داد و ستد و چانه زنی قرار دهد و یا از آن چشم پوشی کند.
۳ – نگاه به قضیه فلسطین باید به صورت جبهه ای و یکپارچه باشد و مسائل مربوط به آن از جمله حق بازگشت ، از طریق راهبرد های ناسیونالیستی حل نمی شود و باید جامعه جهانی به ویژه جهان اسلام در این جهت بسیج شوند.
۴ – آوارگان به عنوان افراد دارای حقوق انسانی و فردی که آن حقوق در هنگام آوارگی باید رعایت شود و به عنوان تشکل های انسانی ،دارای حق بازگشت به سرزمین مادری هستند و اجلاس از این حقوق حمایت می کند
۵ – ایجاد یک تشکل با شخصیت حقوقی که در برگیرنده نمایندگان آوارگان اردوگاههای فلسطینی و جمعیت های آواره و پراکنده فلسطین برای دفاع از حق آوارگان در بازگشت به سرزمین مادری خود و جلوگیری از تضیع این حق از سوی است کسانی که در این زمینه نمایندگی ندارند.
۶ – فعال سازی ظرفیت های حقوقی از طریق تشویق سازمان های مردم نهاد برای ارائه دعاوی و پیگیری آن در محافل بین المللی از جمله دادگاه کیفری بین المللی
۷ – همان طور که صهیونیست ها با افسانه بافی هولوکاست در بسیاری از کشورهای اروپایی اقدام به بازپس گیری اموال منقول و غیر منقول یهودیان می کنند ،مناسب است آوارگان فلسطینی اقدام مشابهی با شکایت علیه رژیم صهیونیستی برای اخذ غرامت انجام دهند، بدون اینکه این غرامت ها نافی حق بازگشت باشد.
۸ – مناسب است سازمان های مردم نهاد با فعال سازی ظرفیت های حقوقی علیه جنایتکاران جنگی رژیم صهیونیستی در دادگاه های بین المللی اقامه دعوا کنند و درباره ۶۳ سال آوارگی و فقدان امکانات زندگی و مسکن و شغل ،علیه اسراییل شکایت کنند.
۹ – مناسب است روزی تحت عنوان حق بازگشت تعیین گردد.تا فرصت طرح متمرکز این مساله فراهم شود.
۱۰- کاهش اخیر خدمات آنروا ( کمیته سازمان ملل برای امداد ، حمایت و کاریابی از آوارگان فلسطینی ) محکوم می شود و آن را گامی در جهت تحت فشار قرار دادن آوارگان فلسطین و تضیع حقوق آنان می دانند.
۱۱ – آواره سازی ملت فلسطین جنایت علیه بشریت است و قابل پیگیری در دادگاه بین المللی تحت همین عنوان است لذا سمن ها ی مختلف به شکایت حقوقی علیه رژیم اشغالگر اقدام کنند.
۱۲ – از کشورهای میزبان آوارگان فلسطین درخواست می شود در فراهم کردن شرایط انسانی برای آوارگان فلسطین بیش از گذشته اقدام کنند . در عین حال این موضوع را وسایل اعمال فشار بین المللی برای حل مساله آوارگان فلسطینی قرار دهند.
۱۳ – تحریم شرکت های بین المللی که از اسراییل حمایت می کنند به عنوان یک اقدام ضروری پیشنهاد می شود.
۱۴ – موج بیداری وشرایط موجود در منطقه وروند کلی معادلات منطقه ای به زیان اسراییل پیش می رود و باید این روند تقویت شود. همچنین قضیه فلسطین و دستاورد های عظیم مقاومت در عرصه مبارزات ضد صهیونیستی ،موضوع محوری موج بیداری اسلامی است و این موج از ظرفیت های فوق العاده ای در جهت کمک به احقاق حقوق ملت مظلوم فلسطین برخوردار است که باید از آن به نحو احسن بهره برداری کرد.
۱۵ – تاکید اسراییل بر دولت یهودی حرکت در راستای نژاد پرستی و حرکت در جهت معکوس خواست جهانی مبنی بر نفی نژاد پرستی و آپارتاید است . لزوم مطرح کردن دولت فلسطین که در برگیرنده همه سرزمین فلسطین از بحر تا نحر است در مقابل این تفکر نژاد پرستانه و با تاکید بر بحث رفراندوم که در بیانات مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی به عنوان یک پروژه جایگزین مطرح شده است.
۱۶ – سازمان انروا یک سازمان امدادی است و نه سیاسی و بنابراین اعمال سیاست ها از طریق این نهاد امدادی برای تحت فشار قراردادن آوارگان فلسطینی قابل قبول نیست .
۱۷ – پیشنهاد راهپیمایی بین المللی در ۳۰ مارس ۲۰۱۲ از سوی سازمان های مردم نهاد به سوی بیت المقدس فرصتی برای اقدام دستجمعی و با همکاری سمن ها به شمار می آید.
۱۸ – ایجاد سایت تعاملی در چارچوب یک دبیرخانه دائمی برای پیگیری و عملی سازی توصیه ها و پیشنهاد ها از یکسو و ادامه همکاری از طر یق آن در آینده ضرورت دارد.
۱۹ – اعتقاد به اینکه مبنایی ترین روش برای حل مساله آوارگان فلسطین تشکیل یک کشور مستقل و نظام حکومتی مقتدر در تمامی سرزمین فلسطین با تمامی الزامات و مشخصات یک کشور مستقل است تا زمینه طبیعی بازگشت شهروندان فلسطینی به کشور تاریخی خودشان فراهم و از طریق تعیین حق سرنوشت عملی گردد.